Bold blogt: e-commerce stories from the wild. Gepubliceerd op 21 maart 2024

Wat is Adobe Sensei?


In een tijdperk waarin e-commerce steeds meer wordt gedreven door data en intelligence, speelt Adobe Sensei een belangrijke rol bij het uitbreiden van de mogelijkheden binnen Adobe Commerce.

Adobe Sensei is Adobe's nieuwe AI en machine learning framework ontworpen om nieuwe functionaliteit te bieden binnen een reeks van Adobe producten, waaronder Adobe Commerce. Binnen Adobe Commerce wordt Adobe Sensei ingezet om taken te vereenvoudigen, van het optimaliseren van zoekresultaten tot het leveren van slimme productaanbevelingen, waardoor shops hun online ervaring kunnen verbeteren. Met Adobe Sensei kunnen bedrijven AI en machine learning inzetten om sneller en efficiënter te werken en beter in te spelen op de behoeften en voorkeuren van hun klanten.

Functionaliteiten:

Personalisatie en aanbevelingen

Een van de meest boeiende aspecten van Adobe Sensei binnen Adobe Commerce is de mogelijkheid om personalisatie te bieden op een schaal die voorheen niet mogelijk was. Met behulp van algoritmen en machine learning-technieken analyseert Adobe Sensei constant het gedrag, de voorkeuren en acties van klanten.

Deze analyse stelt Adobe Sensei in staat om gepersonaliseerde aanbevelingen te doen die aansluiten bij individuele klanten. Of het nu gaat om suggesties voor aanvullende producten, gebaseerd op eerdere aankopen, of inhoud die is afgestemd op specifieke interesses.
Met personalisatie op deze schaal helpt Adobe Sensei bedrijven niet alleen om de betrokkenheid van klanten te vergroten, maar ook om conversies te verhogen en loyaliteit op te bouwen.

Hyvä Magento-BoldxHyva

Slimme zoekfunctionaliteit

Dankzij de mogelijkheid om binnen de zoekfunctie synoniemen te herkennen, kan het platform de zoekopdrachten beter begrijpen, zelfs wanneer klanten slechts een vaag idee hebben van wat ze zoeken.

Daarnaast biedt Adobe Sensei op maat gemaakte suggesties op basis van eerdere zoekopdrachten of aankopen, waardoor de zoekervaring nog persoonlijker wordt. Omdat klanten op deze manier makkelijker naar hun aankoop kunnen navigeren, draagt dit bij aan een verhoogde klanttevredenheid en stimuleert het tegelijkertijd conversieratio’s.

Hyvä Magento-BoldxHyva

Voorspellende analyses

Door trends en patronen te herkennen, kan Adobe Sensei binnen Adobe Commerce voorspellingen doen over toekomstige markttrends en gedrag. Zo kunnen shop owners vroegtijdig reageren en bijvoorbeeld anticiperen op voorraadniveaus, het plannen van marketingcampagnes en het personaliseren van aanbiedingen en prijzen.

Toekomstperspectief

Met een veelbelovende toekomst voor de boeg zal Adobe Sensei een belangrijke rol spelen in de verdere ontwikkeling van e-commerce binnen Adobe Commerce. In een tijdperk waarin AI steeds meer terrein wint, zijn de mogelijkheden eindeloos. Het is dan ook zeker de moeite waard om de Adobe Sensei in de gaten te houden.