Bold blogt: e-commerce stories from the wild. Gepubliceerd op 7 juni 2021

In het zonnetje: onze techlead Jur.

Jur is Bold’s bezige bij. Hij schuwt shortcuts en workarounds. Met zijn voortdurende drang naar communicatie, kwaliteit en uniformiteit ademt hij het DNA van Bold. Wat ons betreft echt de hoogste tijd om je kennis te laten maken met deze kartrekker.

Tech Lead Jur

Daar ben je dus! Vertel ons wat over jezelf.

Yes! Ik ben Jur, 24 jaar jong en momenteel woonachtig in het bruisende Amsterdam. Begin 2019 ben ik begonnen als afstudeerder binnen Bold. Tijdens deze periode heb ik onderzoek gedaan naar het genereren van product aanbevelingen op basis van Machine Learning. Van origine ben ik geen developer maar een System and Network engineer. Mijn passie voor e-commerce en programmeren is gekomen door het zelf ontwikkelen van een vergelijkingssite met miljoenen boeken.

Dus je bent Tech Lead bij Bold. Wat houdt dat eigenlijk in?

Als tech lead ben ik de verbindende schakel tussen de project manager, consultant, klant en developer. Daarbij ondersteun ik in het opzetten en uitvoeren van operationele en technische strategieën en probeer ik zaken te verbeteren waar nodig.
Als ik nog tijd over heb, develop ik mee met de andere developers als back-end developer.

Wat zijn de belangrijkste dingen die je als persoon aan Bold toevoegt?

Ik denk voornamelijk het streven naar kwaliteit. Daarnaast probeer ik ook zeker wat aan de werksfeer toe te voegen tijdens de wekelijkse borrel en de Bold uitjes.

Met welk soort klant werk je het liefst samen?

Met klanten die hoge bezoekersaantallen hebben. Ik vind het gaaf om bepaalde functionaliteit te realiseren waarvan veel mensen van gebruik gaan maken. Daarnaast hebben klanten met hoge bezoekersaantallen vaker complexere vraagstukken, wat voor meer uitdaging zorgt.

Wat staat er voor komend jaar voor je op het menu bij Bold?

Aankomend jaar wil ik graag meer frontend development (Javascript, CSS) kennis opdoen, zodat ik ook daarin kan ondersteunen. Ik vind het namelijk erg interessant en ik denk dat in de toekomst, frontend development een nog grotere rol gaat spelen door bijvoorbeeld Progressive Web Apps (PWA). Daarnaast wil ik Bold graag helpen met groeien en wil ik meer gaan doen met het begeleiden van stagiaires door bijvoorbeeld leuke maar vooral leerzame Magento opdrachten
te maken.

Wat vind je essentieel op de werkvloer?

Een goede werksfeer waarbij een goede balans is tussen lol hebben en hard werken. Dat vind ik bij Bold erg goed.
Daarnaast vind ik dat Bold je de ruimte geeft om jezelf te zijn en jezelf daardoor kan ontplooien.

Waar blijf je het liefst ver bij vandaan?

Bij ondoordachte code en slechte documentatie. Naast doordachte code vind ik documentatie erg belangrijk. In de IT is dit vaak een valkuil. Bij Bold hebben we knowledge base en is de laatste jaren de documentatie in de code erg verbeterd.
Ook blijf ik erg ver van eten met koriander :)

Waar zouden we je in het wild aan kunnen treffen?

In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met IT gerelateerde hobby projectjes. Daarnaast ga ik graag met vrienden op stap en om ook een beetje fit te blijven, vind je mij een aantal keer in de week in de sportschool.

We staan om 04:00 bij je op de stoep. Wat moeten we bij ons hebben om een emmer koud water te vermijden?

Oei, dat is een goeie! Doordat ik altijd druk in de weer ben hecht ik veel waarde aan mijn nachtelijke dutje. Ik denk dat toch wel voor een lekkere pizza.

Bold Commerce Head Quarters