Bold blogt: e-commerce stories from the wild. Gepubliceerd op 15 december 2022

In het zonnetje: digital content creater sonne.

Dit is Sonne. Deze digitale content dame schetst op alles wat los en vast zit en is niet bang om buiten de lijntjes te kleuren. Gelukkig geeft dat het leven bij Bold wel net wat extra toon en tint.

Hey Sonne! Even een korte introductie?

Ontwerpen

Hi! Nou mijn naam is Sonne Reisinger, ik woon in het kleine boeren-dorpje Midwoud. Ik ben op dit moment bezig met mijn opleiding Mediavormgeving op het Horizoncollege in Hoorn waar ik lekker mijn creativiteit aan kwijt kan. Ik zit inmiddels in mijn laatste jaar en mag daarom voor een tijdje hier stage lopen!

Een media vormgever onder ons dak, wat een breath of fresh air. Voor de ICT’ers onder ons, wat houdt dat vormgeving nou precies in?

Eigenlijk is het best simpel: Uitingen vormgeven. Door middel van verschillende programma’s, waaronder Photoshop en After Effects. Kan van alles zijn, van posters en magazine covers tot showcases van websites en illustraties. De illustraties van de laatste post en deze post heb ik bijvoorbeeld zelf designed.

Wil je wat vertellen over waar je op dit moment mee bezig bent bij Bold?

Op dit moment ben ik vooral bezig met het designen van een nieuwe showcase, de website die ik hiervoor gebruikt heb, is van Datona (een van onze trouwe klanten). Maar vooral bezig zijn met nieuwe dingen, leren van de programma’s waar ik mee werk, ideeën uitwisselen met het team, lekker designen en de social media platformen bijhouden.

Vanwaar de interesse in vormgeving?

Tattoo

Zo lang ik me kan herinneren ben ik al bezig met van alles en nog wat waar iets creatiefs bij komt kijken. Omdat hier maar geen eind aan kwam, besloot ik dit voort te zetten door een opleiding te kiezen waar creativiteit een must is. En here i am! Als je geïnteresseerd bent in wat ik dan precies maak en design voor mijn opleiding/stage en waar ik mee bezig ben in mijn vrije tijd, kun je ook even naar mijn portfolio website kijken.

Waar kunnen we je vinden over 5 jaar?

Dit soort vragen kan ik bijna nooit beantwoorden, ik ben best onvoorspelbaar en impulsief, maar wat meer een goal voor mezelf is is dat ik wel zoveel mogelijk dingen ga proberen op gebied van kunst/vormgeving, en als het niet luk, ik gewoon wat anders ga oppakken en kijken hoe dat gaat. Ik ben namelijk behoorlijk leergierig en vind het leuk om van alles uit te proberen, ook al lukt het misschien niet altijd.

Wat was je droomberoep toen je opgroeide?

Dat zal vast van alles geweest zijn, zolang ik mezelf, maar kon uiten in wat ik deed, vond ik alles leuk.

Wat is iets wat je altijd al hebt willen doen, maar nog niet gedaan hebt?

Dat ik begin met een echt groot project waar ik een langere tijd aan kan zitten en echt presenteren aan mensen. Tot nu toe maak ik van alles voor mezelf en mijn familie/vrienden, maar ik zou het toch wel heel gaaf vinden om 1 masterpiece te kunnen maken.

Waar ben je nou het meest trots op?

Op dit moment ben ik trots op het feit dat ik het behoorlijk druk heb met stage, school en werk, en ik alsnog tijd vrij maak om de dingen te doen die ik leuk vind. Omdat ik het belangrijk vind dat hier een goede balans tussen zit. En natuurlijk niet te vergeten de showcase waar ik al een tijdje aan zit :)

Ben jij klaar voor een uitdagende (afstudeer-)stage? Kijk dan snel bij onze vacatures.