Bold blogt: e-commerce stories from the wild. Gepubliceerd op 4 april 2024

In het zonnetje: stagiair Leon.

Ontmoet Leon! Een enthousiaste student ICT Software Engineering aan de Hogeschool van Amsterdam. Met een passie voor technologie heeft Leon zijn weg gevonden naar Bold Commerce voor een uitdagende stage.

Hey Leon! Even voorstellen?

Hoi, ik ben Leon! Een student van de opleiding ICT Software Engineering aan de Hogeschool van Amsterdam. Sinds jong af aan werk ik al aan allerlei verschillende ICT-gerelateerde projectjes, elk met z’n eigen uitdagingen. Met die ervaring op zak ben ik gaan zoeken naar een leuke, maar vooral ook uitdagende stageplek. Zo ben ik hier beland, bij Bold Commerce.

Hoe ziet jouw werkdag bij Bold Commerce er uit.

Ik begin de dag met de stand-up. Daarna werk ik aan zogenaamde tickets. Dat zijn taken die zijn opgesplitst in kleine stukjes. Uiteindelijk vormen al deze tickets bij elkaar een mooi product. Rond het middaguur is de gezamenlijke lunch, waar je echt van alles kunt eten. Toch hou ik het meestal bij een simpel broodje kaas.

Je loopt nu al even stage, hoe vind je het tot nu toe?

Leuk, uitdagend en leerzaam. Ik pik van alles op, van logica schrijven in code tot het meedenken met klanten.

Welke aspecten van Bold Commerce spreken je het meest aan en waarom heb je ervoor gekozen om hier stage te lopen?

Ik heb in eerste instantie gekozen voor Bold Commerce omdat ik in ieder geval met nieuwe dingen ging werken, voornamelijk Magento. Daarnaast heeft het bedrijf relatief weinig werknemers. Waardoor je iedereen echt leert kennen, en andersom.

Stel je voor dat je aan het einde van je stageperiode terugkijkt op je tijd hier bij Bold Commerce. Wat hoop je dan bereikt te hebben?

Ik hoop veel nieuwe kennis en vaardigheden opgedaan te hebben. Bijvoorbeeld de kennis van Magento of vaardigheden van het contact met klanten.

Hoe zou je jouw aanpak van teamwork in projecten beschrijven? Heb je een voorbeeld van een specifiek project waarin je goed hebt samengewerkt met een team?

Werkzaamheden van projecten worden opgesplitst in kleine stukjes, genaamd tickets. Hierdoor kunnen tickets door individuele ontwikkelaars worden opgepakt. Iedereen heeft zijn sterke en zwakke punten, als ik vastloop bij een specifiek ticket dan kan ik altijd terecht bij iemand die mij hiermee kan helpen. Daarnaast worden afgeronde tickets altijd gecontroleerd door een andere ontwikkelaar. Je kan een hoop leren van een nieuw paar ogen.

Welke vaardigheden wil je graag ontwikkelen of verbeteren tijdens je stage? Zijn er interesses of vaardigheden waar je je in de komende periode in wilt ontwikkelen?

Ik wil mij verder gaan ontwikkelen in de werkzaamheden van Bold Commerce. Dat is dus niet alleen inhoudelijke kennis van bijvoorbeeld Magento, maar heeft ook betrekking op bepaalde vaardigheden zoals het contact met klanten.

Ben jij klaar voor een uitdagende (afstudeer-)stage? Kijk dan snel bij onze vacatures.