Bold blogt: e-commerce stories from the wild. Gepubliceerd op 24 augustus 2021

In het zonnetje: stagiair Julian.

Vorige keer vertelden we dat Bold inmiddels een flinke batterij studenten een stage of afstudeerplek heeft mogen geven. Met Thom is de tegenaanval geopend van niet-technische studenten. Afstudeerder Julian komt hem aan dit front versterken. Let's make an entrance!

Julian, goed dat je er bent! Wie ben je?

Dankjewel, leuk om eindelijk aan de beurt te zijn! Ik ben Julian, 24 jaar oud, en ik kom uit Amsterdam. Ik studeer International Business and Management aan de Hogeschool van Amsterdam. Hiermee ben ik (gelukkig) bijna klaar. Daarna mag ik mezelf gespecialiseerd noemen in marketing.

Hoe is Bold op je pad gekomen?

Mijn huisgenoot, ook een van mijn beste vrienden, Dees die werkt hier al een paar jaar inmiddels. Ik heb van hem altijd goede verhalen gehoord over hoe het is om te werken bij Bold. Toen kwam het moment eraan dat ik m’n scriptie moest gaan schrijven. Toen heb ik aan Dees gevraagd of dat misschien bij Bold zou kunnen en na een gesprek met zowel Bart als Monique ben ik eigenlijk vrij snel begonnen.

Je ziet er niet uit als een developer, hoe zit dat?

Dat zou wel eens kunnen kloppen, ik heb namelijk nul development ervaring. Ik vind het wel een heel interessante branche om in te werken omdat ik geloof dat specifiek e-commerce een ongekend plafond heeft.

Je bent aan het afstuderen bij Bold. Wat ga je hier precies doen?

Ik ben momenteel bezig met het schrijven van m’n scriptie. Hierbij onderzoek ik hoe Bold klanten kan assisteren met de expansie van hun e-commerce activiteiten naar de buitenlandse markt. Specifiek de Duitse e-commerce markt is wat ik nu onderzoek, maar ik hoop dat het eindproduct toepasselijk is op meerdere markten.

Je zit er al even bij, heb je ‘t naar je zin hier?

Zeker! Vanaf het eerste moment dat ik binnenkwam bij Bold voelde ik me al welkom. Dat gevoel is eigenlijk alleen maar sterker geworden in de drie à vier maanden die ik er nu alweer bij ben.

Wat hoop je bij Bold op te kunnen steken?

Bij Bold hoop ik eigenlijk de processen die achter een webshop zitten beter te leren kennen. Ik ben tot op heden altijd redelijk aan de oppervlakte gebleven met wat ik hiervan afweet. Verder hoop ik ook mee te krijgen wat de mogelijkheden binnen een commerce platform zijn. Als ik dit op zou kunnen steken denk ik een goede schakel tussen een bedrijf en developers te kunnen worden.

Wat heb je met E-Commerce?

Tijdens mijn studie heb ik een minor gedaan in digitale marketing. Hierbij leerde ik onder anderen dingen over de optimalisatie van contentboom structuren maar ook hoe je om moet gaan met SEO en SEA tools. Zoals ik eerder ook al zei geloof ik dat e-commerce alleen maar groter gaat worden en ik wil graag zoveel mogelijk aspecten hiervan begrijpen.

Waar zouden we je in het weekend aan kunnen treffen?

Het liefst zit ik in de zon met een borrel in m’n hand op het terras. Helaas is deze zomer daar niet ideaal voor geweest. Verder ben ik ook fan van stedentrips dus je kan me ook regelmatig buiten Amsterdam vinden.

Wat is er voor nodig om jou met een glimlach en een tikje trots op je stage bij Bold terug te kunnen kijken?

Een mooi cijfer voor m’n scriptie en een diploma aan het einde van de rit zou voor mij al voldoende zijn om een glimlach te produceren. Ik hoop vooral dat ik een eindproduct aflever waar Bold ook daadwerkelijk wat mee kan. Daarbuiten zijn Thom en ik ook bezig met de marketing voor Bold en ik zou wel extra trots zijn als dat aan het einde van mijn stage een redelijk autonoom proces is.

Waar ben je wel eens om 4 uur ‘s nachts je bed voor uitgekomen?

Ik slaap redelijk diep dus dit gebeurt niet vaak maar je kan mij altijd wakker maken voor Indisch eten van m’n favoriete toko. Ik heb zelf ook Indische roots dus dat heeft voor mij toch altijd een speciaal plekje.

Ben jij klaar voor een uitdagende (afstudeer-)stage? Kijk dan snel bij onze vacatures.