Bold blogt: e-commerce stories from the wild. Gepubliceerd op 19 mei 2022

In het zonnetje: stagiair Dylan.

Een sportieve Magento developer in opleiding met een rustige persoonlijkheid. Tenzij je de regels overtreedt, dan staat hij op z’n strepen en klikt een resoluut fluitsignaal. Jawel, hier is Dylan!

Dylan, goedemorgen! Wil je jezelf voorstellen?

Ja tuurlijk wil ik dat doen. Zoals je misschien al hebt gelezen, ben ik Dylan. Ik ben 20 jaar oud, woon in Assendelft en op dit moment studeer ik Software Engineering aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik zit in het tweede leerjaar van deze studie en ik vind programmeren echt heel erg leuk (vandaar ook dat ik deze studie doe).

We hoorden dat je wel eens op 2 wielen te vinden bent in het wild, hoe zit dat?

Ja dat is nogal een lang verhaal, maar ik zal de korte versie wel vertellen. Ik doe namelijk sinds een aantal jaar aan mountainbiken en dat vind ik erg leuk. Dan ga ik vaak met één van mijn vrienden of met mijn vader op zondagochtend naar de duinen, naar Spaarnwoude of naar Schoorl om daar te gaan mountainbiken. Ook ga ik vaak met mijn mountainbike lange afstanden fietsen. De vorige keer had ik zelfs de 95 kilometer gehaald.

Heb je daarnaast nog andere hobby’s?

Daarnaast heb ik zeker nog andere hobby’s. Ik zit namelijk op SVA. Dit is de plaatselijke voetbalvereniging waar ik doordeweeks altijd voetbaltraining heb en in het weekend heb ik natuurlijk mijn eigen wedstrijd. Ook ben ik scheidsrechter dus fluit ik ook in de weekenden bij SVA. Ook ben ik gek op skiën. Ik ski al sinds dat in 3 of 4 jaar oud was dus dat is al een hele tijd. Ik heb een tijdje in Nederland skiles gehad, maar tegenwoordig ski ik alleen nog maar op wintersport. Dit is dan één week per jaar met mijn ouders en mijn zus. Ook ga ik sinds een aantal jaar met mijn vader en zijn vrienden mee om te skiën. Als laatste ben ik ook nog gek op auto’s. Als ik dan onderweg ben, let ik altijd goed op of er niet ergens een bijzondere auto langs rijdt.

Hoe is Bold op je pad gekomen?

Bold is op mijn pad gekomen doordat ik voor school stage moest lopen. Uiteindelijk had ik Bold gevonden door op de stagebank te kijken van de HvA. Dit was echter lastiger dan ik had gedacht. Het aantal andere bedrijven die op de stagebank stonden, hadden een aantal eisen voor programmeertalen die we niet op de HvA hadden geleerd. Ook waren er veel bedrijven die me echt niet aanspraken of die pas reageerden na een maand. Bold sprak me echter wel heel erg aan, en toen ik hier kwam voor te solliciteren voor een stageplek was ik meteen helemaal enthousiast.

Waarom heb je voor Bold gekozen om je stage te doen?

Er waren maar weinig stages die mij op het eerste gezicht aantrokken. Bij Bold was dit echter anders. Ik vond het namelijk erg fijn dat dit een relatief klein bedrijf is. Hierdoor heb je meer het gevoel dat je echt iets nuttigs doet binnen het bedrijf en hierdoor wordt de sfeer leuker binnen het bedrijf. Ook had ik voor Bold gekozen omdat je hier ook echt mee mag werken aan de websites van de klanten. Die er overigens erg goed en professioneel uit zien.

Je zit nu twee maanden bij ons, heb je het gevoel je draai hebt gevonden in het team?

Ja, ik heb zeker het gevoel dat ik hier mijn draai heb gevonden. Ik heb namelijk al enkele opdrachten voor de klant moeten doen die ik echt heel erg leuk vond. Ook weet ik nu ongeveer hoe het bedrijf in elkaar zit en wat de functie is van iedereen binnen het bedrijf. Hierdoor weet ik precies naar wie ik allemaal kan gaan voor mijn vragen over Magento.

Wat is er nodig om met een glimlach terug te kijken op je stage bij Bold?

Om met een glimlach op mijn stage terug te kijken zijn er in ieder geval twee dingen nodig. Het eerste wat ik nodig heb, is natuurlijk het afronden van mijn stage met een voldoende. Dat is natuurlijk altijd erg belangrijk. Het tweede wat ik nodig heb, is dat ik veel mag programmeren binnen het bedrijf. Dit is natuurlijk waarom ik uiteindelijk Software Engineering ben gaan studeren. Verder heb ik eigenlijk niet veel meer nodig om met een glimlach terug te kijken op mijn stage, omdat ik hier tot nu toe al een hele leuke tijd heb beleefd.

Magento 2: gesneden koek, soms doorbijten of ronduit aanpoten?

De moeilijkheid van Magento ligt een beetje aan de feature waar je op dat moment aan werkt en of je al veel ervaring hebt met Magento. Mijn eerste ticket was namelijk een aanpassing maken aan het design van een website. In Magento is dit erg makkelijk om te doen, maar omdat de projecten erg groot zijn (en je mag natuurlijk niet in de code van Magento zelf programmeren), moet je wel weten waar je moet zoeken of dat je zelf een hele module toe moet voegen. Bij mijn eerste ticket wist ik nog niet veel over het stylen van een Magento website dus ik was behoorlijk lang met deze opdracht bezig. Verder kan Magento soms erg lastig zijn als je maar een kleine feature toe wilt voegen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je voor een klein knopje toe te voegen, allemaal requests moet maken naar de backend, validatie toe moet voegen, opties voor de admin toe moet voegen en zo kan het maar door gaan. Maar als je weet wat je moet doen, is het allemaal niet zo lastig.

Als je thuiskomt van een dag ploegen door broncode, wat doe je het liefst?

Ik pak als ik thuiskom altijd eerst koek om weer wat meer energie te krijgen en natuurlijk ook omdat ik een koek natuurlijk lekker vind. Daarna is het vaak al etenstijd, maar als ik dan gegeten heb, kan het zijn dat ik weer meteen door moet om te voetballen. Als dit niet het geval is, ga ik lekker languit op de bank gamen, youtube kijken, een film kijken of natuurlijk The Grand Tour kijken om uit te rusten van weer een drukke, maar erg leuke dag programmeren van Magento bij Bold Commerce.

Ben jij klaar voor een uitdagende (afstudeer-)stage? Kijk dan snel bij onze vacatures.