Bold blogt: e-commerce stories from the wild. Gepubliceerd op 13 oktober 2021

In het zonnetje: stagiair Alec.

Vandaag aandacht voor een Magento Apprentice met muzikale aspiraties. Alec is een sociale developer die aan het ontdekken waar zijn technische passie ligt.

Een nieuw gezicht bij Bold, even een voorstelrondje?

Dat klopt! Er lijkt geen einde aan te komen inmiddels met alle nieuwe stagiairs. Ik ben Alec, 20 jaar en kom uit Krommenie, Krommeniedijk om precies te zijn. Om bij Bold te komen moet ik eerst een stuk door de polder fietsen voordat ik met de trein naar kantoor kan komen, maar dat ben ik gelukkig al gewend. Ik studeer Software Engineering en zit momenteel in mijn derde jaar. Daarna weet ik eerlijk gezegd nog niet wat ik wil gaan doen.

Waar komt je interesse in Frontend Development vandaan?

Ik heb mezelf ingeschreven voor een Front End Development stage, maar dat zou net zo goed Backend kunnen zijn. Tijdens projecten draag ik graag mijn steentje bij allerlei aspecten bij. Waarom heb ik hier dan voor gekozen? Ik zoek graag uit welke specifieke richting mij meer ligt en ik denk dat ik dat hier zeker kan gaan doen.

Waarom heb je voor Bold gekozen om je stage te doen?

Tijdens mijn zoektocht naar een stageplek kwam ik via de Stagebank van HvA bij Bold terecht. De vacature paste dus wel goed bij mijn zoektocht en zodoende kon ik na een gesprek mij bij het team voegen.

Hoe zou je wat je doet bij Bold omschrijven aan een kind?

Iets met tikken op een toetsenbord waarmee je uiteindelijk mooie plaatjes op je scherm kan laten toveren? Een kind kan de was doen zeggen we dan maar.

Waar komen wij jou over 5 jaar tegen?

Ik gaf eerder aan dat ik nog niet weet wat ik wil gaan doen na mijn studie. Ik ben dan ook nu tijdens mijn stage aan het ontdekken wat ik nou echt een leuke richting vindt binnen het developen. Je zou me zomaar over 5 jaar bij een heel ander soort werk kunnen vinden, maar dat is voor nu nog niet mijn plan. Living the moment noemen ze het, toch?

Waar word je - naast developen natuurlijk ;) - gelukkig van?

Ik word heel gelukkig van lekker eten, muziek, uitgaan en gezellige leuke uitjes doen met mijn vrienden en vriendin. In de zomer kan je mij ook vaak op het water vinden, watersport staat wel hoog in het lijstje als het lekker weer is. Verder ga ik graag naar leuke feestjes en festivals, thuis draai ik dan ook graag plaatjes op mijn controller.

Wat is er nodig om met een glimlach terug te kijken op je stage bij Bold?

Ik vind het heel fijn om het gezellig met elkaar te hebben op kantoor. Lekker met elkaar praatjes maken, maar tijdens het werk ook samen ergens naar kijken om een probleem op te lossen. Ik ben wel echt een teamspeler in dat opzicht.

Als je op een onbewoond eiland zou zitten en je mocht 3 voorwerpen meenemen, welke zouden dat zijn (en waarom)?

Als ik op een onbewoond eiland terecht zou komen zou ik wel graag keukengerei/kookstel mee willen nemen zodat ik wel in staat ben om iets lekker in elkaar te flansen. Verder een tv om series/films te kijken en een speaker om muziek te kunnen luisteren.

Wat zou je willen zeggen tegen de volgende stagiair(e) die de Bold route gaat bewandelen?

Ik zou zeggen dat je bij Bold voor alle fronten hier wel terecht kan. Ik heb in een vrij korte tijd al super veel geleerd voor zowel front- als backend zaken binnen PHP en Magento. Het lijkt eerst heel veel, dat is het ook, maar je hebt hier wel alle ruimte om je vragen te kunnen stellen bij alle collega’s die over veel kennis voorzien.

Ben jij klaar voor een uitdagende (afstudeer-)stage? Kijk dan snel bij onze vacatures.