Bold blogt: e-commerce stories from the wild. Gepubliceerd op 24 oktober 2023

Ben jij al klaar voor Singles Day?

Singles' Day, ook wel bekend als "Guanggun Jie" in China, is een dag die oorspronkelijk is ontstaan als een soort tegenhanger van Valentijnsdag. Waar Valentijnsdag draait om romantische liefde, draait Singles' Day om het vieren van het vrijgezellenleven. Het vindt plaats op 11 november (11/11), omdat de datum bestaat uit vier keer nummer 1, het nummer dat symbool staat voor alleen zijn.

Singles' Day in Nederland? De laatste jaren heeft het fenomeen ook hier de aandacht getrokken. Hoewel het misschien niet zo grootschalig is als in China, waar het is uitgegroeid tot een van de grootste (online) shopping feesten ter wereld, hebben Nederlandse webshops en retailers zeker gemerkt dat steeds meer mensen meedoen aan dit vrijgezellenfeest.

Dit biedt een mooie kans voor webshops om hierop in te spelen door het inzetten van speciale Singles' Day-aanbiedingen; kortingen en aanbiedingen op producten die mensen zichzelf graag cadeau doen. Denk hierbij aan bad- en beautyproducten, boeken, gepersonaliseerde items, hobby items, vrijgezellenfeest pakketten, party decoraties, drankjes en alles wat je maar kan verzinnen om het vrijgezellenleven te vieren.

Het draait allemaal om plezier en het vieren van vrijgezel zijn. Webshops die creatief en speels inspelen op Singles' Day kunnen de aandacht trekken van een groeiende groep mensen die deze dag omarmt, zowel in Nederland als wereldwijd.

Dus... doe jij mee aan Singles Day?