Bold blogt: e-commerce stories from the wild. Gepubliceerd op 10 september 2021

In het zonnetje: Luuk.

Om al dat nieuwe marketinggeweld bij Bold wat tegenwicht te bieden heeft een verse lichting software engineers in opleiding z'n intrede gedaan. Vandaag de eerste: Luuk. Een vrolijke, sociale en leergierige developer, met wat lijkt een fijne neus voor alles wat met techniek te maken heeft. Daar ga je!

Hey Luuk! Leuk dat je er bent. Wil je wat over jezelf vertellen?

Bedankt! Of ik wat over mezelf wil vertellen? Nou, eigenlijk niet. Maar omdat je het zo lief vraagt.

Ik ben 23 jaar en kom uit Den Helder, dat is nogal een tippeltje naar het Bold kantoor, maar dat neem ik voor lief. Dit geeft mij namelijk meer dan genoeg tijd om ‘s ochtends een van mijn hobby's uit te voeren, lezen! Verder hou ik ook nog van gamen, koken en programmeren, natuurlijk.

Waarom heb je gekozen voor Software Engineering?

Het is iets wat me al vanaf de middelbare interesseert. Hier, na meerdere keren tijdens de saaie Nederlands lessen door de docent van mijn laptop te zijn verlost, omdat ik bezig was met het schrijven van batch scripts, begon ik me steeds meer te verdiepen in de wereld van het programmeren.

De kick die programmeren geeft is gewoon geweldig. Je maakt iets ‘tastbaars’, puur en alleen met gebruik van jouw persoonlijke visie. Hiermee bedoel ik, door binnen de technische limitaties van het platform waar je mee werkt en een gezond portie denkkracht (en Google) iets te maken. Het is een hele hoop ellende en frustratie, maar als het dan werkt, is dat moment fantastisch.

Hoe ben je bij Bold terecht gekomen?

Via de stagebank van de HvA, waarop ik als eerste resultaat de stage vacature van Bold tegenkwam. Alles aan deze vacature trok mij aan, dus ik had direct gesolliciteerd. De eerste poging was dus meteen raak, want nu zit ik hier.

Wat ga je precies doen bij Bold?

Goede vraag! Weet ik zelf ook nog niet zo goed. Maar de kansen zijn groot dat het iets met Magento te maken heeft. Nee maar serieus, ik verwacht te helpen met de dagelijkse zaken als het gaat om het ontwikkelen van Magento webshops. Het afhandelen van tickets, het bouwen van nieuwe features.

Fraaie koptelefoon heb je op, maar waar luister je nou eigenlijk de hele dag naar?

Pff, dat wil je eigenlijk niet willen weten, maar vooruit. Ik luister zo door de dag heen naar vanalles. Mijn playlist is een mix tussen klassieke muziek, een hap J-Core, een vleug Future bass gevolgd door een beetje Electroswing. Het bevat echt van alle kampen wat.

Je zit er nu een weekje bij, hoe bevalt het tot zover?

Goed! Ik ben enorm veel aan het leren. De collega’s zijn aardig en het allerbelangrijkste, de koffie is lekker! ;-) Ik verwacht nog veel meer te kunnen leren. Dus tot nu toe valt de stage erg goed in de smaak.

Wat heb je nodig om optimaal aan het werk te kunnen gaan?

Toch echt wel muziek. Zonder muziek zou ik niet vooruit te branden zijn. Ook is mijn goede vriend Google is toch echt wel een must. Oh, en een lekkere bak koffie.

Wanneer is voor jou je stage geslaagd?

De stage is voor mij geslaagd als ik heb kunnen leren en dat het stagebedrijf iets aan mij heeft gehad. Ik heb hiervoor twee eerdere stages gedaan, die beide niet helemaal succesvol waren. Deze stagebedrijven hadden weinig tot niks voor mij om te doen, en dat laat wel een zuur gevoel achter. Ik word bij Bold tot nu toe ieder geval goed aan het werk gezet, al is het voor nu nog maar een oefenopdracht. Het belooft veel goeds.

Als je thuiskomt van je stage, wat doe je het liefst?

mijn ‘ik ben thuis’ kleren aantrekken, een glas ijskoud water pakken en lekker relaxen. Dit is vaak een boek lezen, of een spel spelen. Dit is dan vaak als mijn broer online is, Satisfactory of als ik alleen ben, Runescape (een klein beetje mijn ‘guilty pleasure’ (en misschien een verslaving)). Het grappige aan Satisfactory is dat het mij dezelfde kick geeft als programmeren. Hierin komen dezelfde aspecten voor als tijdens het programmeren. Je moet vooruit denken, plannen, de technische limitaties in rekening houden en het op de exact juiste manier in elkaar zetten. Als het dan werkt, pff. Dat voelt goed.

Waar zie je jezelf over 5 jaar?

Werkelijk? Geen idee. Ik kijk niet echt naar de toekomst, ik probeer echt in het moment te leven. Ik zou je graag een antwoord willen geven, maar ik weet het echt niet.

De enige plek waar ik naar de toekomst kijk is mijn code en over vijf jaar zal het gewoon nog steeds draaien! Potjandorie.

Ben jij klaar voor een uitdagende (afstudeer-)stage? Kijk dan snel bij onze vacatures.