Bold blogt: e-commerce stories from the wild. Gepubliceerd op 27 juli 2023

In het zonnetje: Michael.

Ontmoet Michael, onze "backend developer in opleiding"! We kijken uit naar zijn bijdrage en groei tijdens zijn stageperiode.

Hey Michael! Wat doe je zo wel bij Bold?

Zowel Frontend als Backend Development voor de bestaande webshops van Bold. Hoewel ik niet veel ervaring heb met Frontend development is het een leuke uitdaging. Ook ben ik druk bezig met een stageopdracht/onderzoek naar het nieuwe headless storefront replacement (PWA) voor Adobe Commerce(Magento 2) genaamd Graph Commerce.

Waarom Bold Commerce?

Bold gaf mij het gevoel van een werkplek waar veel te leren valt, onder een informele bedrijfscultuur. Deze gevoelens werden direct overgebracht door het gehele sollicitatieproces van Bold. Met mooie cases en een kwalitatief repertoire was Bold al een goede optie als stageadres. Maar de collegialiteit en algehele sfeer was de kers op de taart.

Als je nu overal ter wereld naartoe zou kunnen reizen, waar zou je dan naartoe gaan en waarom?

Oeh, dit is een lastige vraag. De lijst van landen die ik nog wil bezoeken is groot. Maar als ik een reis zou kunnen maken naar een regio naar keuze zou ik kiezen voor een rondreis in Azië. Een lange ontdekkingsreis van culturen, natuur en eten, heel veel eten. Op mijn bucketlist staan bijvoorbeeld het beklimmen van Mt. Fuji, een lange wandeling over de Chinese Muur (vooral ook de onverzorgde stukken), door grote rijstvelden/bamboebossen lopen en natuurlijk ook even genieten op een strand in Bali.

Als je op een onbewoond eiland zou stranden en je zou maar drie dingen bij je kunnen hebben, wat zouden dat dan zijn?

Mijn doel zou zijn om zo snel mogelijk gevonden te worden en kies dus voor functionele dingen die de kans op overleven en gered worden.
Ik zou zelf gaan voor wat gezelschap, een kat of hond voor de emotionele ondersteuning. Alleen op een eiland eist zijn tol! Een Zwitsers zakmes of andere multitool. En dan een hele saaie en voor de hand liggende, een PLB (Personal Locator Beacon). Toevallig wordt dit veel gebruikt voor hiken en worden deze veel gebruikt.

Wat is jouw favoriete "brain fuel" (snack of drankje) die je op de been houdt tijdens je werkdag?

Daar heb ik zowel een kort en langer antwoord op. Koffie, koffie en koffie.
Ik zag veel collega’s een gezouten rijstwafel met pindakaas eten en dacht kort geleden, laat ik dat ook eens proberen. Ik was positief verrast en met deze snack wordt mijn brein goed bijgetankt!

Maar buiten de koffie en mijn nieuw ondervonden snack is de beste snack een goede werksfeer.

Als je één ding aan de wereld zou kunnen veranderen, wat zou dat dan zijn en hoe zou je dat gaan doen?

Dit vind ik een lastige vraag om te beantwoorden omdat je snel geneigd bent om iets te veranderen in je eigen voordeel. Dus op een grotere schaal of ergens anders op de veranderingen invoeren is niet aan mij. Maar als ik voor mijzelf zou kunnen kiezen zou het mooi zijn als de studieschuld niet zo zwaar mee zou wegen op je hypotheek ;-)

Hier dan toch een realistischer beeld waar ik zelf daadwerkelijk een rol van betekenis kan vervullen.
Uiteindelijk als ik al mijn dingen op een rijtje heb wil ik mensen steun bieden die worstelen met zichzelf. Voor veel mensen is de grootste vijand zichzelf. Vaak komt dit door externe factoren die de individuen een bepaalde beeldvorming hebben gegeven over zichzelf. Ik zou graag een voorbeeld willen zijn over hoe je uiteindelijk toch boven deze omstandigheden uit kan steken.

Ben jij klaar voor een uitdagende (afstudeer-)stage? Kijk dan snel bij onze vacatures.