Bold loves Hyvä

Magento 2 met Hyvä Theme

Hyvä is een Magento 2 frontend dat is gebouwd op basis van een moderne, lichtgewicht technologie stack. Naast imponerende Pagespeed scores en serieus kortere doorlooptijden van onze projecten, worden ook onze developers er gelukkiger van. Wij zijn verkocht.

Rond 2018 kwam de Progressive Web app, of PWA, (met Magento als Headless backend) veelvuldig boven borrelen als dé nieuwe technologische benchmark voor webshops: “het app-gevoel”. De afgelopen jaren - soms na schade en schande - zien we dat voor verschillende agencies ook de keerzijde van de medaille zichtbaar is geworden: vaak onvolwassen PWA-frameworks met een gevoelige en complexe architectuur en veelal tegenvallende Core Web Vitals (Pagespeed) scores.

Ook Bold sprong in 2018 op de PWA-trein en ontwikkelde - in samenwerking met De Voorhoede - een Vue/Nuxt-gebaseerde PWA webshop met een Magento Open Source headless backend voor dames fashion icoon LOAVIES. Het frontend werd volledig from scratch opgebouwd, dus zonder gebruik van een bestaand PWA-framework. Tijdens de bouw werden we geconfronteerd met de beperkte API coverage van niet alleen Magento zelf, maar ook van derden: voor heel veel extensies moesten custom endpoints worden gebouwd om de functionaliteit aan de PWA te exposen.

Off to theraces

Hyvä pakt het anders aan.

Hyvä behoudt de goede dingen van Magento (layout xml, blocks/templates, view models) en loost de stroperige, over-engineerde libraries zoals Knockout en RequireJS, en de semi-monolithische LESS styling en vervangt deze met lichtgewicht equivalenten zoals AlpineJS en TailwindCSS.

Naar eigen zeggen is de missie van Hyvä een gereduceerde complexiteit, betere performance, betere developer experience, kortere doorlooptijden, minder dependencies en een minder steile learning curve.

Bold heeft tot dusver 3 projecten gebouwd met Hyvä: datona.be en AkzoNobels’s sikkenscenteronline.nl en sikkenscenter.nl. We kunnen alleen maar onderstrepen wat Hyvä zich ten doel heeft gesteld: het is een regelrechte verademing ten opzichte van Luma of Theme Blank SASS templating, maar ook Vue Storefront 2, een framework dat - althans out-of-the-box - wat ons betreft helaas (nog) niet de volwassenheid kent om serieuze bouwprojecten mee te doen.

bold commerce office